Ardini Essentials, Habbatus Sauda Skincare Set

Ardini Essentials, Habbatus Sauda Skincare Set

4.92 out of 5 based on 12 customer ratings
(12 customer reviews)

RM 199.00

Ardini Essentials, Habbatus Sauda Skincare Set

Ia set penjagaan wajah pertama di Malaysia yang diformulasi daripada herba Habatus Sauda dan ekstrak Minyak Zaitun khas untuk wanita dan juga lelaki yang inginkan kulit sihat , halus dan bersih.

 

Kelebihan Ardini Essentials Habatus Sauda Skincare Set:

+ Mengecilkan pori wajah

+ Mengekalkan kelembapan kulit

+ Mengecut dan memudarkan parut jerawat

+ Mengurangkan dan memudarkan jeragat

+ Menganjalkan kulit dan mengurangkan garis-garis halus di wajah

+ Membuat tona kulit lebih sekata,  sihat dan lebih bermaya.

 

Keistimewaan Ardini Essentials Habbatus Sauda Skincare Set

  • Sesuai untuk lelaki dan wanita
  • Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitive
  • Diformulasikan oleh saintis yang berpengalaman dalam produk kecantikan dari institusi penyelidikan Malaysia.
  • Tiada bahan kimia terlarang seperti Merkuri,Hidrokuinon,Paraben dan sebagainya.
  • Mendapat Sijil yang diperakui oleh SIRIM bahawa ia tidak memberi irritasi kepada kulit wajah dan juga mata.
  • Melalui ujian keselamatan yang ketat di kilang berstatus GMP dan HALAL.
  • Dijamin selamat pada kulit kerana lulus ujian logam berat dan mikrob oleh SIRIM Malaysia.

 

Ardini Essentials Habatus Sauda Skincare Set terdiri daripada :

  • Deep Facial Cleanser (50ML)
  • Facial Treatment Serum (15ML)

 

Deep Facial Cleanser (50ML) NOT160405202K

Ciri-ciri

  • Diformulasi menggunakan bahan pembersih yang lembut , semulajadi dan dalam bentuk gel jernih beserta  manik2 halus  yang bertindak seperti skrub yang lembut pada kulit wajah.
  • Diperkaya dengan 2 jenis pelembab semulajadi dari tumbuhan bagi mengekalkan kelembapan sedia ada dan menarik kelembapan baru yang bersih masuk ke dalam kulit.
  • Bebas dari Sodium Lauryl Sulfate (SLS) / Sodium Laureth Sulfate (SLES) dan PARABEN yang menyebabkan irritasi pada kulit untuk jangka masa panjang.
  • Bebas Sabun dimana ia tidak mengganggu PH kulit normal berbanding pencuci yang ada sabun didalamnya yang bersifat alkali dan menyebabkan kulit kering.

Fungsi

  • Membersihkan kotoran dan minyak berlebihan tanpa mengeringkan kulit.
  • Menanggalkan kulit mati dan mengurangkan pembentukan bintik hitam.
  • Mengurangkan pertumbuhan jerawat.
  • Menyegar dan membuat kulit rasa lembut seperti kulit bayi.

 

Cara Guna

Basahkan seluruh wajah dengan air, picit sedikit Cleanser ke tapak tangan dan gosok ke seluruh wajah secara memusing perlahan selama 30 saat. Kemudian bilas dengan air bersih.

 

Facial Treatment Serum (15ML) NOT160405201K

Ciri-ciri

  • Diformulasi berasaskan 2 bahan aktif iaitu Habatus Sauda dan Zaitun.
    • Habatus Sauda mempunyai anti oksida yang tinggi bagi merawat kulit wajah.
    • Minyak zaitun pula mempunyai 3 jenis anti-oksida iaitu vitamin E, Polifenol, Phytosterol untuk melindungi kulit dari kesan radikal bebas apabila terdedah dengan cahaya matahari yang mneybabkan penuaan sebelum waktunya. Ia menguatkan akar (sel kulit) Dan melembutkan serta mencantikkan kulit.
  • Berbentuk gel cecair yang tidak bewarna berasaskan air bersesuaian dengan Iklim Malaysia supaya tiada kesan berminyak atau melekit dimana ia cepat meresap ke dalam kulit selepas penggunaan.
  • Antioksidan & Antibakteria

Fungsi

  • Merawat wajah dari dalam kulit dengan lebih berkesan berbanding pelembab yang hanya dipermukaan kulit sahaja.
  • Mengecilkan pori wajah.
  • Mengurangkan pertumbuhan jerawat dan kemerahan kulit apabila kulit terdedah pada kekotoran dan debu.
  • Menyamaratakan tona warna kulit.
  • Mengekalkan keremajaan kulit untuk jangka masa panjang.
  • Melembapkan kulit kering.
  • Menarik kelembapan kedalam kulit agar sentiasa segar dan lembap.
  • Mengurangkan minyak berlebihan.

Cara Guna

Picit 1-2 pam serum ke hujung jari dan ratakan ke seluruh wajah secara nipis. Kemudian tap atau tepuk wajah perlahan lahan hingga semua serum meresap ke dalam kulit.


NOT160405201K
–  Facial Treatment Serum
NOT160405202KDeep Facial Cleanser

In stock

SKU: 14001

Product Description

Ardini Essentials, Habbatus Sauda Skincare Set 2) Facial Treatment Serum Deep Facial Cleanser

 

Ardini Essentials – Habbatus Sauda SkinCare Set FIRST in the WORLD

Facial Treament Serum
Concentrated Formula with Habatus Sauda

Possesses Antibacterial properties that are suitable for all skin types and contains antioxidant agents
that promote healthier and younger-looking skin.

This serum 100% made from Malaysia. Also, has been registered with national pharmaceutical control bureau from ministry of health KKM. (NOT160405201K –  Facial Treatment Serum
NOT160405202KDeep Facial Cleanser)  and tested safe by SIRIM Malaysia.

How to use (Serum):
Press 1 to 2 pumps of serum. On clean skin, apply serum all over your face and then blend lightly. Gently tap the surface of your face for half a minute to allow serum to be absorbed quickly into the deeper layers of your skin.

How to use (Cleanser) :
Wet your face with water. Put cleanser onto your palm and apply on your skin in circular motion. Rinse thoroughly the cleaner with water.

Additional Information

Weight 1.5 kg

12 reviews for Ardini Essentials, Habbatus Sauda Skincare Set

  1. 5 out of 5

    :

    Saya just pakai yg sample. tp berpuas hati. parut2 hitam kesan jerawat lama semakin pudar.ada rakan2 tegor saya kelihatan berbeza dan cantik tanpa makeup. siap ada yg cadangkan jgn pakai makeup. Sbb natural beauty lebh baik. tq serum habatusauda.
    – Kuantan Pahang

  2. 5 out of 5

    :

    Alhamdulilah baru 1 hari pakai, kulit dah terasa tegang”
    Hernie Adlin -Kuala Lipis

  3. 4 out of 5

    :

    Serum Habatus sauda sangat best,tak melekit,cepat serap and yang paling best muka sgt smooth.Akak suka sgt2!
    Fauziah – Kuala Lumpur

  4. 5 out of 5

    :

    Selepas seminggu penggunaan serum, kulit muka semakin lembut dan kencang. Bintik2 hitam jg semakin pudar. Kulit wajah jg sentiasa lembap.
    Sainah – Tenom, Sabah

  5. 5 out of 5

    :

    Jerawat cept kering, jeragat pun dah semakin pudar, muka jadi tak berminyak
    -Suriani Mostapha, Sarawak

  6. 5 out of 5

    :

    Memang bagus tak berminyak dan kulit muka rasa lembut
    Rosilawate – Seri Kembangan, Selangor

  7. 5 out of 5

    :

    Alhamdulillah, produk ini ok sangat.Kulit jadi cerah dan lembut.Bekas2 jerawat pun semakin pudar.open pores pun dah tak nampak kasar.Bagus la serum ini.Dah habis saya nak beli lagi.
    Azizah Ali – Johor Bahru

  8. 5 out of 5

    :

    Kulit berminyak sudah berkurang selepas bangun tidur.Kulit terasa lembab dan yang penting tiada jerawat.
    Korelena Antony – SRI AMAN,SARAWAK

  9. 5 out of 5

    :

    Saya pakai serum ini ok sangat.Jerawat pun tak tumbuh lagi.Parut pun dah mula hilang.Kulit muka pun bersih dan jadi lembut.

    Siti Hajar – Sepang, Selangor

  10. 5 out of 5

    :

    Sy belum memakai lagi product serum ni. Tp sepengatahuan saya…black seed n olive oil mmg adalah penawar almost segala penyakit dan mempunyai ratusan kelebihan yang belum diterokai oleh sains. Berpandukan kita suci Al-Quran, black seed adalah penawar segala penyakit kecuali penyakit tua, gila dan mati.
    Sy berminat untuk menjadi pengedar dan retailer product ini. Siapa yg harus saya hubungi?
    Minta lebih info drpd pemilik lama web ini dan hubungi saya di whatsapp atau talian +601111523582.
    Terima kasih.

  11. 5 out of 5

    :

    Bahan produk ini telah meyakinkan saya untuk terus mencuba tanpa ragu-ragu sebulan lalu, dan saya telah pun nampak perubahan memuaskan yang ketara, wajah saya nampak segar dengan semakin pudarnya jeragat yang dah lama saya cuba hilangkan. Alhamdulillah. Syukur syukur syukur.

  12. 5 out of 5

    :

    Product yang terbaik.bahan produk ini memang bagus.saya sudah mencuba hampir 3 bulan dan sangat berpuas hati. Kulit saya lembut tak kering lagi dan warna kulit sekata lynda hashim cheras

    • :

      Terima kasih Lynda atas feedback sis. Alhamdulillah syukur.

Add a review